Binnenklimaat › Etop

Binnenklimaat

Zet twee mensen in een ruimte en je hebt een klimaat probleem!

De kwaliteit van de lucht in de werkomgeving is van groot belang voor de gezondheid én het gevoel van medewerkers. De drie elementen - temperatuur, luchtvochtigheid én luchtverversing - zijn essentieel voor een prettig werkklimaat in (gesloten) ruimten. Een afwijking van de norm kan voor serieus individueel overlast zorgen. Of erger, binnen uw organisatie heerst onvrede, productiviteitsvermindering en een verhoogd ziekteverzuim.

Door metingen van bovengenoemde parameters is het mogelijk de status van het binnenmilieu in uw werkomgeving in kaart te brengen.  Vervolgens is inspectie/controle van luchtbehandelingsystemen mogelijk. 

"Indicatief onderzoek brengt soms meer dan uitgebreide meting"

Meettraject

Gezonde en veilige werkomgeving 
Etop voert de binnenklimaatonderzoeken uit met zowel ervaren adviseurs als met professionele en gekalibreerde testapparatuur. In een heldere rapportage staan de meetresultaten en bevindingen. Deze zijn conform de geldende (NEN) richtlijnen en voorzien van aanbevelingen en/of aanpassingen.
Na dit onderzoek heeft u een goede indruk van de huidige status van het binnenklimaat in uw organisatie/gebouw. U bent in staat te anticiperen op klachten, vragen of opmerkingen. Tenslotte kunt u gericht aan de slag met de geadviseerde verbeterpunten. Doel is een gezonde, veilige én aangename werkomgeving!

Langere periode en basistoetsing
Etop verzorgt binnenklimaatonderzoeken over een langere periode om het verloop van de temperatuur, vochtigheid en luchtverversing goed in kaart te brengen. Korte basistoetsingen binnenklimaat, microbiologische luchtkwaliteitsmetingen en controle op luchtbehandelingsystemen zijn ook onderdeel van het Etop meet- en adviestraject. 

Verlichting

Misschien iets minder bekend, maar niet minder irritant: storende verlichting. Een goed verlichtingsadvies vraagt om expertise, meting én ervaring. De Etop-professional onderzoekt gericht de verlichting.
Er wordt gekeken naar onder meer: 
- Armaturen
- Lampen
- Omgevingsfactoren (licht van buiten)
- Bouwkundige aspecten.

Na afloop ontvangt u een heldere rapportage met  - indien gewenst - een kostenindicatie om de problemen op te lossen. Etop biedt de Quickscan verlichting aan tegen een vast tarief van € 800,- (exclusief reiskosten).

klimaatonderzoek
klimaatonderzoek