Leergang Arboconsultant › Etop

Leergang Arboconsultant
 • Realiseren verbeteringen op het gebied van arbeidsomstandigheden
 • Reflecteren op je rol als arboconsultant
 • Kijk overstijgend naar je organisatie
Functieprofiel
Arbocoordinator, Arboadviseur
Duur
1 jaar
Kosten
€ 3 950,00 (ex. btw)
Brochure downloaden

Vernieuwende opleiding vanuit veranderkundig perspectief.

De flexibele leergang Arboconsultant is een maatwerkvariant voor de meer ervaren arbocoördinator/preventiemedewerker. 

Binnen het arbowerkveld zijn er deskundigen die bekwaam zijn binnen één thema. Bedrijfsartsen, veiligheidskundigen, arbeidshygiënisten, arbeids- en organisatiedeskundigen én ergonomen; stuk voor stuk zijn zij specialist op een bepaald deelgebied. Dit aandachtsgebied creëert vanzelfsprekend een zekere verbinding met bepaalde thema’s of methodieken.

De opleiding tot Arboconsultant is anders. Je krijgt handvatten om verbeteringen op het gebied van arbeidsomstandigheden te concretiseren. Je leert hierbij af te stemmen op het bedrijf met een overstijgende arbo-visie. Dit is een ander, verfrissend en vernieuwend uitgangspunt. Het draait om vragen als: Waar staat het bedrijf nu? Waar wil het bedrijf heen? Wat is de juiste weg voor dit bedrijf? Ambitie nummer één: de arboconsultant moet weten wat er speelt binnen het bedrijf. Hoe kan hij/zij vervolgens het beste acteren om de arbeidsomstandigheden te verbeteren? Of het nu gaat om verlaging van verzuim, aanpak van de werkdruk óf het verbeteren van de veiligheid. 

Je opleidingsniveau is: Arbovakopleiding, opleiding tot Arbocoördinator, een HBO-opleiding of een meer algemene opleiding (met HBO- werkniveau). Wij stellen als extra voorwaarde voor deelname: enkele jaren werkervaring in de praktijk plus de ambitie om kritisch te kijken naar het eigen functioneren.

Doel opleiding
Mensen met arbodeskundigheid nog verder laten professionaliseren: dat is hét doel. De focus ligt niet op slechts één deelgebied of thema. Het gaat juist om de zoektocht naar die verbinding tussen bedrijf en acties, die zijn bedoeld om gezond en veilig werken te verbeteren. De arboconsultant fungeert als adviseur en hij/zij weet kennis over arbozaken te combineren met adviesvaardigheid. Daarmee is de arboconsultant in staat overstijgend te kijken naar de organisatie én te ondersteunen bij de realisatie van verbeteringen op het gebied van arbeidsomstandigheden. 

Onze docenten
Gert Contant (arbeids- en organisatie deskundige),  Linda van Loeffen (arbeids- en organisatie psycholoog), Steef Strijbos (hogere veiligheidskundige)
 

Jouw WINST:

 • Je kunt de Arbowetgeving toepassen op een doeltreffende manier voor verschillende bedrijven
 • Je bent in staat om veiligheid- en gezondheidsthema’s te analyseren en te onderzoeken en relevante aanbevelingen te formuleren
 • Je hebt kennis over adviestechnieken, procedures en projecten
 • Je kunt de organisatiekenmerken van een bedrijf beoordelen
 • Je kunt veranderkundige principes toepassen op arbothema’s
 • Je bent in staat om de verschillende acties op het gebied van arbeidsomstandigheden op een logische manier met elkaar te verbinden
 • Je bent vertrouwd met relevante modellen en theorieën om je handelen te onderbouwen.  

Daar de leergang Arboconsultant modulair opgebouwd is, zijn er meerdere startmomenten mogelijk. Vraag gerust naar de (extra) mogelijkheden. 

Cursusdata

 • 27 september 2017 Nijkerk

  Vervolgdata

  02 oktober 2017 ,  09 oktober 2017 ,  13 november 2017 ,  20 november 2017 ,  04 december 2017
 • 29 november 2017 Nijkerk

  Vervolgdata

  Deze cursus heeft geen vervolgdata.
 • 14 februari 2018 Nijkerk

  Vervolgdata

  Deze cursus heeft geen vervolgdata.
 • 18 april 2018 Nijkerk

  Vervolgdata

  Deze cursus heeft geen vervolgdata.

Incompany training

Deze cursus kan op locatie worden gegeven. Locatie en data worden in overleg met u bepaald.

Inschrijven of meer informatie nodig?

Schrijf je in of vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Informatie aanvragen