Steef Strijbos over de opleiding tot operationeel veiligheidskundige › Etop

Steef Strijbos over de opleiding tot operationeel veiligheidskundige

Steef Strijbos over de opleiding tot operationeel veiligheidskundige

Als je binnen een organisatie met Veiligheid te maken krijgt ontstaan er in de praktijk vele vragen: hoe pak je de risico-inventarisatie aan, hoe voorkom je gevaarlijke situaties, wanneer voldoe je aan de eisen, hoe zorg je ervoor dat mensen zich aan de regels houden etc. Er zijn nog maar weinig wettelijke regels die concreet aangeven wat er van je verwacht wordt.

In de 25 jaar die ik op het gebied van Veiligheid in de industrie werk heb ik ervaren dat de meeste mensen binnen een organisatie veilig willen werken en het beste met de organisatie voor hebben. De praktijk is echter vaak weerbarstig en het is niet zo gemakkelijk om de juiste oplossing te vinden. Ik span me er graag voor in om mensen en organisaties te helpen om deze oplossingen te vinden. Met elkaar kunnen we de Industrie een beetje veiliger maken.

De praktijk is echter vaak weerbarstig en het is niet zo gemakkelijk om de juiste oplossing te vinden.

In de opleiding Operationeel Veiligheidskundige willen we de deelnemers praktische handvatten meegeven die meteen in de praktijk toegepast kunnen komen. Oplossingen die ik in mijn lange werkervaring als veiligheidskundige in de Industrie ben tegen gekomen en heb toegepast. Geen lange theoretische verhandeling, maar een korte introductie over de eisen en daarna uitgebreid de oplossingen bespreken en hiermee oefenen.

In de Opleiding worden voorbeelden uit de uw eigen praktijk gebruikt en wordt hiermee geoefend. Dit gebeurd met voorbeelden van alle deelnemers en zo ontstaat een soort intervisie bijeenkomst tussen de deelnemers. 

Meer weten? Mail naar info@etop.nl

Goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief