Arbonetwerk nascholings dag

Eerste nascholingsdag Arbonetwerk

30 september

Op 25 september is de eerste nascholingsdag van het Etop Arbonetwerk geweest. In de ochtend stond het thema werkdruk centraal. Astrid Ridderbos van SKB liet zien hoe zij met de VBBA (vragenlijst belevening bij  arbeid) medewerkers- onderzoek doet en dit analyseert. Daarna konden de deelnemers zelf aan de slag met analyseren van onderzoeksgegevens; een uitdagende bezigheid. Daarna liet Maarten de Winter zij  visie op werkdruk zien. Een andere benadering waarin o.a. de 'kwaliteit van tijd' ter sprake kwam. Deze gecombineerde visies lieten zien dat er meerdere wegen zijn naar Rome... 

De middag stond in het teken van Arbomotivatie: of 'hoe zet je Arbo op de kaart in je organisatie'. De workshop werd verzorgd door Gert Contant die hier onlangs een boek over heeft geschreven. De rol van de arbocoördinatoren of preventiemedewerkers stond hier centraal. Hoe pak je het aan om Arbo een plek te geven? en Hoe kun je rekening houden met de verschillen in perspectief? De Arbomotivatie van de deelnemers nam en door toe; mooi om te zien! 

Afsluitend heeft het netwerk besloten om zich op te delen in drie groepen: Gemeenten  - Zorg - Diversen. Deze groepen gaan als intervisiegroep bijeenkomsten houden om hun professionaliteit te onderhouden en vergroten. Een geslaagde dag met een energieke en professionele groep Arbomensen! 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief