Gratis workshop: Vitaliteit binnen de organisatie › Etop

Gratis workshop: Vitaliteit binnen de organisatie

Gratis workshop: Vitaliteit binnen de organisatie

18 januari

Het begrip ‘vitaliteit’ wordt veel gebruikt  om te verwijzen naar het belang van gezonde en gemotiveerde medewerkers. Maar wat verstaan we nu eigenlijk onder ‘vitaliteit’? Wat is een vitale medewerker of een vitaal team? Of nog mooier een vitaal bedrijf?

Data:
15 februari 11.00-12.30 uur
20 maart 11.00-12.30 uur

Locatie: Nijkerk, Venestraat 48a


Een definitie van Vitaliteit geeft aan dat het de gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van iemand is die leidt tot energie om te leven, waarbij beide factoren in balans zijn. Het wordt ook wel levenslust of veerkracht genoemd.

Hoe we vitaliteit ‘labellen’ is bepalend voor de acties die we ontwikkelen om dit te bevorderen. Er lijken verschillende scopes te bestaan op dit thema. Zo is er de medische stroming die zich vooral richt op het gezonde lichaam. Hier leeft de gedachte; “hoe groter de belastbaarheid, hoe kleiner de kans op uitval” of “hoe gezonder de mens, hoe kleiner de kans op ziekte en verzuim”. Daartussen zit de ‘gezonde geest in het gezonde lichaam’ visie.
De psychisch georiënteerde vitaliteit zal zich meer richten op het welbevinden of de ‘mentale thermometer van de medewerker’. Daarnaast worden nog andere dimensies herkent op dit gebied.

Hoe je vitaliteit kunt verbinden met Arbeidsomstandigheden is voor veel bedrijven de vraag. Het gaat hierbij als je het goed bekijkt om het verbeteren van de (duurzame) inzetbaarheid van medewerkers, het team of zelfs het hele bedrijf.
Over deze vragen biedt Etop een verkennende gratis workshop aan gegeven door Gert Contant, arbeid- en organisatiedeskundige. Aan de hand van verschillende modellen, scans en inzichten worden bovenstaande vragen speels behandeld.

Interesse in dit thema…..geef je dan op via info@etop.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief