PERSBERICHT - UNIEKE SAMENWERKING VAKOPLEIDING VERTROUWENSPERSOON › Etop

PERSBERICHT - UNIEKE SAMENWERKING VAKOPLEIDING VERTROUWENSPERSOON

14 november

NIJKERK –  14 november 2017 Onlangs zijn Etop Arboacademie uit Nijkerk en het Centrum Vertrouwenspersonen Plus uit Den Haag een unieke samenwerking aangegaan: de start van de vakopleiding Vertrouwenspersoon.   
De actualiteit laat het belang nog eens zien van een vertrouwenspersoon. Tel daarbij op de gewijzigde en strengere arbo- en klokkenluiderwetgeving.
Dit maakt dat steeds meer organisaties een zogenaamde Code of Conduct opstellen. Een belangrijk onderdeel hierbij is de aanstelling van een vertrouwenspersoon ongewenste omgangvormen en integriteit.

Expertise samengevoegd

Etop Arboacademie en het Centrum Vertrouwenspersonen Plus zijn ieder expert binnen hun eigen gebied. Deze kennis is nu samengevoegd tot de  zesdaagse vakopleiding Vertrouwenspersoon voor beginnende en ervaren vertrouwenspersonen binnen organisaties, instellingen en overheden.

“Etop is een brede opleider met veel expertise op arbo-gebied.

Vertrouwenspersoon is zó specifiek dat wij een professionele partner zochten, die hierin is gespecialiseerd én gecertificeerd. En dat is CVP+ absoluut. Wij zijn erg blij om onze krachten te bundelen en één volledige opleiding aan te bieden. De cursist hoeft nu niet verschillende opleiders af te gaan, maar is bij deze  zorgvuldig samengestelde  vakopleiding in één keer volledig opgeleid. Er komt steeds meer verantwoordelijkheid te liggen bij werkgevers, denk bijvoorbeeld aan datalekken. Argumenten genoeg om in ieder geval één iemand binnen de organisatie te hebben als vakkundig opgeleid vertrouwenspersoon”, aldus Cor van Duinhoven, docent Etop Arboacademie.    

 

Flexibele opbouw

“Wat mooi is aan deze constructie is de flexibele opbouw. In drie dagen ben je opgeleid als vertrouwenspersoon ongewenst gedrag en kun je je certificeren. Vervolgens zijn er aanvullende modules, zoals integriteit. Je kunt afsluiten met het PBNA-examen. Met deze opleiding kom je goed beslagen ten ijs om je werk goed te kunnen doen, omdat er gedegen kennis is opgedaan. De functie van vertrouwenspersoon doe je er niet zomaar even bij, dat is een vak. Bovendien worden organisaties en de maatschappij steeds complexer, dat vraagt om beter opgeleide vertrouwenspersonen”, zegt Anton de Leeuw van Centrum Vertrouwenspersonen Plus.

 

Etop Arboacademie uit Nijkerk is een professionele organisatie, die opleidingen, trainingen en cursussen ontwikkelt en verzorgt op het gebied van arbeidsomstandigheden zowel op locatie als incompany.

 

VOF Centrum Vertrouwenspersonen Plus wil een betekenisvolle bijdrage leveren aan een sociaal veilige werk- en leeromgeving. Dit doen zij onder meer door op een professionele en vakkundige manier vertrouwenspersonen op te leiden. Persoonlijke aandacht, enthousiasme en zorgvuldigheid staan hierbij centraal.

 

Noot voor de redactie / niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Andrea Brouwer van Etop Arboacademie. Telefoon 033 – 465 5881 of e-mail: abrouwer@etop.nl

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief