Interview: Sharda Ramnathsing › Etop

Interview: Sharda Ramnathsing

Sharda Ramnathsing is sinds 2012 beleidsadviseur medezeggenschap, Gemeenschappelijke regeling Drechtsteden (samenwerking tussen zes gemeenten). Zij heeft met drie collega’s een incompany training bij Etop gevolgd.

“De OR wilde graag dat arbo meer aandacht kreeg: meer kwaliteit, meer bewaking, meer op de voorgrond en dus meer structureel op de agenda van het managementteam. Wij zijn op zoek gegaan naar een arbo-opleiding, die ons vooral door de praktijk zou leiden. We kwamen al snel bij Etop terecht. De reviews waren positief en dat sprak mij erg aan. Wij hebben bewust voor incompany gekozen. Wij zijn met een complete nieuwe club aan de slag gegaan met arbo. Dan is het prettig om gericht álle aandacht te krijgen. Voor een vervolgopleiding is een open cursus prima, maar als je blanco start zou ik een opleider in eigen huis aanbevelen. Vanaf dag één was iedereen direct enthousiast. Vanaf de aanvang zijn we gelijk gaan bouwen. We gingen aan de slag met vragen en met onze kritische noten werd direct wat gedaan. Je merkt dat bij docent Gert Contant veel ervaring aanwezig is: er wordt goed naar je geluisterd en veel gedeeld. De opgedane kennis is direct toepasbaar. Ik heb genoeg handvaten aangereikt gekregen om nu al een plan van aanpak te schrijven. Wij zijn als club erg enthousiast en willen het zoveel mogelijk uitrollen. Eerst moeten we laten zien dat het een succes wordt binnen de Gemeenschappelijke regeling Drechtsteden. Daarna willen we het uitrollen naar de gemeenten. We zijn er serieus mee bezig hoor. Zo organiseren wij binnenkort een themadag over verzuimbeleid. We zetten arbo duidelijk in de schijnwerpers.”   

Visie op arbo
Voor Sharda betekent arbo dat je duurzaam ingezet kunt worden. “Het gaat hierbij om vitaliteit, plezier hebben - een prettige werkomgeving en dat je goed in je vel zit - én een goede balans tussen werk en privé. Voor de toekomst zie ik een arbostructuur voor me bestaande uit een regionale arbocommissie, die ervoor zorgt dat belangrijke punten op de agenda komen en dat we met elkaar voor succes gaan.”

“Op zoek gegaan naar een arbo-opleiding, die ons door de praktijk leidt”